Få hjælp til at slå din store græsplæne

Det er skønt med en stor have og en stor græsplæne, men man kan hurtigt bruge rigtigt meget tid på at slå den. I en presset hverdag med arbejde og familie, kan det derfor nemt blive en sur og stressende pligt.

Her i artiklen har vi kigget på de forskellige muligheder, som du eventuelt kan gøre brug af til hjælp med arbejdet.

Anlægsgartner eller robotplæneklipper

Når du skal spare tid med græsplænen, så har du to gode muligheder. Enten kan du anskaffe dig en robotplæneklipper, ellers kan du få hjælp til at slå din græsplæne. Oftest er det bedst og billigst at få en anlægsgartner til arbejdet, da han har de helt rette maskiner, så han hurtigt kan slå din plæne.

En god robotplæneklipper er dyr i indkøbspris, og herefter skal du bruge noget tid på at få haven markeret, så robotplæneklipperen ikke kommer på afveje.

Når det først kører, så er det en fin løsning. Den skal dog køre meget ofte, hvis du har en stor græsplæne. For nogle er dette et stort irritationsmoment, da det kan være stressende hele tiden at se den køre rundt og rundt.

Med en anlægsgartner koster det lidt penge hver gang plænen skal slås, men så går det hurtigt og du har ingen udgifter til maskiner eller andet. Samtidig er resultatet flottere, end hvad en robotplæneklipper kan præstere.

Har du brug for yderligere hjælp i haven, så kan anlægsgartneren ligeledes klare dette, og han kan så kombinere disse ting. Prøv at find en lokal anlægsgartner, så er pris og service ofte bedst.

Bor du f.eks. i området mellem Frederikssund og Holbæk, så kig efter en anlægsgartner i dette område. Så skal han ikke køre så langt efter arbejdet, og han kan holde prisen lavere.

Husk servicefradraget

Politikerne har vedtaget at gøre både håndværkerfradraget og servicefradraget permanent. Havearbejde hører ind under servicefradraget, hvorfor du kan få et skattefradrag for arbejdslønnen på dit havearbejde.

Servicefradraget er på 6.000 kroner pr. voksne i husstanden, så du sparer mange penge ved at huske dette. Det kræver blot en regning fra anlægsgartneren, hvor arbejdslønnen fremgår. Så skal du ellers indberette fradraget på din selvangivelse, og så har du sparet en masse penge.

Servicefradraget gør dermed løsningen med anlægsgartneren mere attraktiv, da prisen pludselig er blevet lavere.

Tid er penge

Den tid du sparer på havearbejdet er meget værd, da du enten kan bruge den på familien eller på dit almindelige arbejde.

Timelønnen på dit rigtige arbejde er højst sandsynligt langt højere, end hvis du selv stod for havearbejdet. Med andre ord er der ofte rigtig god økonomi i at uddelegere sådanne opgaver til professionelle, så kan du koncentrere dig om det, som du er god til.

Vi glemmer nemlig at det tager os langt længere tid, når vi skal lave arbejdet uden det rigtige udstyr og den rigtige erfaring. Brug derfor noget ekstra tid på dit arbejde i stedet.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *