Gør din lejlighed i København klar til udlejning

Urbaniseringen kører på højtryk, og hver dag er der flere og flere, der ønsker at flytte ind til landets storbyer. Denne udvikling ses i særlig stor grad i København, hvor boligpriserne når nye højder hver dag. For mange medfører dette, at et køb af en andelsbolig eller ejerlejlighed på forhånd er udelukket, hvorfor mange pludselig står og skal leje en bolig eller et værelse.

Står du med lejlighed, som du ønsker at leje ud til en ny tilflyttende, en studerende eller en helt tredje? Så får du her 3 tips til hvordan du får sat din lejlighed i stand, hurtigt finder den perfekte lejer og slutteligt undgår juridiske problemstillinger.

  1. Sæt din bolig i stand – så får du mere for den

 

Når du skal til at leje din bolig ud, er det vigtigt at boligen står knivskarpt, når de nye lejere får overdraget nøglen. Dette skyldes hovedsageligt to følgende årsager. For det første vil du naturligt kunne tage en højere pris for en bolig i pæn stand. For det andet vil lejerne automatisk passe bedre på din bolig. Og for det tredje vil det efter endt lejeperiode være utrolig nemt at afstemme fejl og mangler med lejerne.

I den forbindelse skal du være opmærksom på selv de mindste detaljer, så du ikke bliver overrasket i sidste ende. Det ses eksempelvis tit og ofte, at udlejer ikke er opmærksom på vinduernes stand, før boligen udlejes. Såfremt det er tilfældet, at boligens vinduer er ved at være nedslidt, er den mest effektive løsning ofte at udskifte dem.

  1. Læg din bolig på nettet – og bliv fundet dobbelt så hurtigt

Forholdet mellem udlejere og lejere har muligvis aldrig været mere ujævnt, og de til tider desperate lejere søger med lys og lygte overalt for at finde et sted at bo. Men for at disse personer skal have en chance for at finde din lejebolig, så bliver du nødt til at være synlig. I den forbindelse er internettet dit absolut bedste redskab – især når du skal udleje en lejebolig i København.

Start derfor med at åbne et par af de mest populære boligportaler på nettet, og dan dig overblik over markedet af lejeboliger i dit område. Dette vil både give dig en ide om udbuddet af lejeboliger samt prislejet.

Dernæst kan du ydermere søge hjælp via din sociale profil på eksempelvis Facebook. Her kan du lave et opslag og dele det med dine venner. Det kunne jo være, at en i dit netværk ledte efter en bolig som netop din – det ville da være rart at leje boligen ud til en, som du kender i forvejen.

  1. Sørg for at kontrakten er i orden – så undgår du juridiske komplikationer på den lange bane

Når boligen er i pæn stand, og du har fundet en række interesserede potentielle lejere til din bolig, skal du udvælge den- eller de personer, som du har mest tiltro til. De potentielle lejere vil naturligvis være interesserede i en fremvisning af boligen, som du selvfølgelig bør tilbyde dem. Hvis de potentielle lejere virker interesserede, er det vigtigt at du systematisk gennemgår boligen fra A-Z, således at lejerne får en fornemmelse af boligens stand.

Når du forhåbentlig har fundet det perfekte match, skal lejekontrakten mellem dig og lejeren laves. Denne proces er en af de vigtigste dele af udlejningsprocessen, og du bør derfor sikrer dig, at det bliver gjort ordentligt. Her anbefales det, at du søger hjælp og vejledning hos en boligadvokat. På den måde helgarderer du dig mod eventuelle overraskelser, som skulle opstå i løbet af lejeperioden.

Hvis du følger ovenstående fremgangsmåde, er der en god chance for, at du får en simpel og ukompliceret udlejningsproces af din bolig – også selvom du ikke har prøvet det før.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *