Gør børneværelset mere søvnvenligt

Danske børn sover generelt for lidt og for dårligt. Dette medfører en øget risiko for en lang række livstilssygdomme, men derudover er det også med til at gøre børnene mere stressede og mindre veloplagte i skolen. Derfor kan det være en rigtig god idé at kigge rammerne for dine børns søvn efter. Du kan nemlig gøre meget for at skabe et rart søvnmiljø.

Mørklægningsgardiner er vigtige

Hvis du bor i en by, hvor der er gadelygter, så er der stor sandsynlighed for, at lysforureningen af forringe kvaliteten af dit barns søvn. Kroppen har behov for mørke til at udskille søvnhormonet melatonin. Det er kroppen ikke i stand til, hvis den narres til at tro, at det er dag, fordi der er lyst udenfor. Derfor er det altid en god idé at have mørklægningsgardiner i husets soveværelser.

Det kan være fristende at vælge hyggelige eller nuttede gardiner til børneværelset, men det er endnu vigtigere at få mørklægningsgardiner ind i børneværelset. Dit barn vil sove bedre, og føle sig mere veludhvilet om morgenen. Mørklægningsgardiner behøver ikke koste en formue. De kan fås i mange forskellige mål, og samtidig er det nemt at hænge dem op, hvis man har det rigtige udstyr. I mange tilfælde er det rigeligt at have en boremaskine eller eventuelt en slagboremaskine. Disse typer værktøj er generelt uundværlig ethvert hus, og du kan se se mere her, hvis du ikke allerede ejer det nødvendige værktøj.

Glem ikke en god seng

Der findes rigtige mange fine børnesenge, men desværre er kvaliteten af madrassen ofte ringe. Det er vigtigt at huske på, at børn også har behov for en god seng ligesom deres forældre, og derfor kan det være en rigtig god idé at købe en ”voksenseng” til barnet, når det har den rette alder.

En god madras giver den rette støtte, når barnet sover. Dette mindsker risikoen for at barnet får rygproblemer senere i livet, og giver samtidig også en bedre og mere dyb søvn. Børn vejer mindre end voksne, men det betyder ikke, at det kan nøjes med en dårlig madras. Du kan eventuelt selv teste dit barns madras ved at bede barnet om at lægge sig i sengen. Når barnet ligger på siden bør ryggen være helt lige.

En spring- eller boxmadras er ikke et godt valg til dit barn, så længe barnet vejer mindre end 50 kilo. Dette skyldes at barnet vejer for lidt til at trykke fjedrene ned. I stedet bør du vælge en god skummadras, som passer til barnets vægt. Hvis dit barn skal have en ny seng, kan du se mere på www.bedrenaetter.dk og finde den rette skummadras til dit barn.

Skab gode vaner

Ud over at vælge den rigtige seng og skabe gode rammer i børneværelset, så er det også vigtigt at skabe gode vaner i forhold til søvn. Det er gavnligt, hvis barnet har en fast sengetid hver dag, og derudover kan det være rart, hvis der er visse ritualer, som der går igen.

Det er ikke alle børn, som er lige glad for at komme i seng, og her kan vanerne være en god hjælp til at gøre sengetiden mindre gnidningsfuld. For mange børn kan det at komme i seng gøres mindre trælst, hvis der eksempelvis læses godnathistorie. Højtlæsningen kan således være gevinsten, der venter, når tænderne er blevet børstet, og der er skiftet til nattøj.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *