Gravid – tre ting du skal huske at overveje

Når du er gravid, er der en del ting du skal tage hensyn til for at give dit kommende barn den bedst mulige start. Alle de vigtige detaljer får du naturligvis at vide af jordemoderen og lægen, og fra de mange bøger du kan købe omkring graviditet og fødsel.

Her er tre ting som ikke bliver nævnt så tit, og som du måske ikke lige tænker over i forbindelse med din graviditet.

Neglelak

Der er mange kontroverser omkring hvor godt eller dårligt det er at bruge neglelak og neglelakfjerner når man er gravid, og de fleste typer neglelak indeholder da også acetone, som er et opløsningsmiddel og derfor mindre godt at bruge under alle omstændigheder.

Men er du gravid, så er det en god ide ikke at udsætte både dig selv og dit kommende barn for blandt andet opløsningsmidler.

Selv om der er mange meninger om neglelakkens indflydelse, så kan det jo ikke skade at være på den sikre side. Derfor kan du købe neglelak til gravide i stedet for almindelig neglelak.

Neglelak til gravide er vandbaseret og allergitestet, så risikoen for at den skader dit barn er meget ringe.

Overvej f.eks. en flot gul neglelak, med eller uden glitter. Du kan få forskellige nuancer, der frisker dine negle op og giver dem en særpræget look. Nuancerne går helt fra en meget lysegul lak til guld lak, og alle er allergitestede og vandbaseret.

Hårfarvning

Miljøstyrelsen råder kommende mødre til ikke at farve deres hår mens de er gravide. Farvestofferne har det med at trænge ind igennem huden og ind i blodbanerne og kan dermed have indflydelse på fostret.

Din frisør vil kunne oplyse dig om hvad der er i farven, og der er også nogle farver der kan benyttes uden problemer selv om du er gravid. Så kan du absolut ikke undvære at farve dit hår, så kan det lade sig gøre.

Men for at være på den sikre side, så er det nok en god ide at undlade farvning af håret mens du er gravid.

Kosmetik, parfume og cremer

Det rådes også fra Miljøstyrelsens side, at du bruger så lidt kosmetik, parfume og cremer som muligt under din graviditet, da meget af det man kan købe indeholder stoffer, der er dårlige for et foster.

Dog råder Miljøstyrelsen også til, at du kun bruger miljømærkede produkter, så du skal ikke holde helt op med at bruge noget. I stedet er det en god ide at finde produkter, der er så miljøvenlige som muligt, så du giver dit barn den bedste start i verden.

Det er så ikke ensbetydende med at du skal droppe alt det du har brugt før, men det er en god ide at benytte produkter, der hverken skader dig eller din baby.

Mon ikke du kan blive lige så glad for et miljømærket produkt som de produkter du ellers har brugt? Hvis det så samtidig også er bedre for dig selv, så kan det jo ikke være helt galt.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *