6 måneder siden |  0 comments  |  Inde i hjemmet

Er du på vej til at finde din næste bolig? Det er fantastisk at tage på boligjagt og finde din drømmebolig, men for mange ender boligjagten desværre med at blive længere og måske også lidt hårdere end forventet, da der er mange ting at tage stilling til. Vi har derfor lavet en lille miniguide til, hvordan du får en perfekt boligjagt.


Få styr på din økonomi som det første


Når du skal på boligjagt, er det en god idé at starte med at få styr på din økonomi. Boligkøb er det dyreste vi køber i løbet af livet og for at du kommer godt igennem dit boligkøb, er overblik over din økonomi afgørende.

Det er vigtigt at starte med, for at du ved hvor dyr en bolig, du har mulighed for at købe. De fleste skal ud og tage boliglån for at finansiere deres bolig, og derfor er det vigtigt at vide, hvor mange penge du kan sætte af til at afbetale på lånet om måneden.

Det er ligeledes vigtigt at du kan vise banken eller realkreditinstituttet, alt efter hvor du tager dig boliglån, at du har et godt overblik over din økonomi. Det gør det nemmere at finde lige præcis det lån, der passer til din økonomiske situation.


Overvej dine krav til din kommende bolig


Når du har fået styr på din økonomi, er det tid til at overveje, hvilke krav du har til din kommende bolig. Det er vigtigt på forhånd at overveje hvad dine krav er, for at du finder en bolig der passer til dig.

Du ved sikkert allerede hvor stor en bolig du er på udkig efter, samt hvor du gerne vil bo, men ud over det, kan du have mange andre krav.

Du kan med fordel lave en liste, med de krav som du umiddelbart har og efterfølgende prioritere dem, så du finder ud af, hvad der er vigtigst for dig.

Det kan fx være du gerne vil have en miljørigtig bolig, der fx varmes op ved hjælp af træpiller. Det kan også være det betyder meget for dig, at du har en stor have eller gerne vil slippe helt for havearbejde og bo inden i byen.

På den måde, kan du have mange forskellige krav og idéer til had din bolig skal kunne og det er vigtigt at overveje dem, inden du går på boligjagt.


Hold godt øje med tilstandsrapporten, når du kigger på boliger


Når du er nået til at kigge på forskellige boliger, er det vigtigt at holde øje med tilstandsrapporten. Det er vigtigt for at du er sikker på at få en bolig i god stand, så du ikke starter ud med en masse reparationer.

Hvis der er nogle fejl på boligen, kan du eventuelt få et afslag i prisen for efterfølgende selv at få boligen i god stand igen.

Hvis det fx er små skader som du selv kan ordne, hvis du har det rigtige udstyr, kan du med fordel få et afslag i prisen, så du sparer lidt penge på den måde. Du kan nemlig ordne mange skader selv, hvis du har et par gode stiger og en værktøjskasse.


hjælp af en boligadvokat til selve købet


Når du har fundet den bolig, som du gerne vil købe, er det vigtigt at få hjælp af en boligadvokat til at få styr på det juridiske i forbindelse med bolighandelen. Når du køber bolig, er der forskellige juridiske papirer, som skal laves, og det kan godt være svært at lave selv, og det er her boligadvokaten kommer ind i billedet.

Boligadvokat kan fx hjælpe med udførelse af købskontrakt, skøde og refusionsopgørelse, som er nogle af de papirer der skal laves i forbindelse med en bolighandel. Du kan fx få hjælpe af Hviidadvokater, der har stor erfaring inden for bolighandler.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Gør boligen sommerklar

Vi går ind i den første sommermåned om under en uge. Det betyder selvfølgelig, at du skal se at få styr på boligen. Sommeren byder nemlig på ekstra mange aftenener med venner og familie. Og allerhelst ude på terrassen, hvis vejret altså tillader det....

Køb maling hos en farvehandel og få den rette vejledning

Skal du i gang med et større malerprojekt, så kræver det ofte, at du også skal have lavet forskelligt murerarbejde og tømrerarbejde. Det kan være, at de indvendige vægge i lejligheden eller hele boligforeningen trænger til en kærlig malerhånd. Det ka...

Sådan får du lagt nye gulvtæpper

Hvis du er interesseret i at få lagt nye gulvtæpper, har du først og fremmest et vigtigt valg at træffe. På den ene side fremstår det eventuelt spændende at stå for det praktiske arbejde selv, og på den anden side kan professionel assistance også vær...