Invester i håndværkertilbud

Det er ikke alle boliger på markedet, der sælges i den bedste stand. Som oftest kan man finde såkaldte ’håndværkertilbud’ som er i betydeligt dårligere stand end andre boliger på markedet. Til gengæld er de meget billigere, netop da de i den grad trænger til en kærlig hånd. Et håndværkertilbud kræver, at man er håndværker eller i hvert fald har hænderne rigtigt skruet på – så man selv kan istandsætte boligen. Et håndværkertilbud kan være en god investering, da man øger dennes værdi ved at sætte den i stand. 

Håndværkertilbud

Når man får fremvist boliger, de såkaldte håndværkertilbud, handler det ikke så meget om hvad man kan se, men i stedet hvad man kan forestille sig. En sådan bolig byder nemlig ikke på særlig meget attraktivt, men det kan man bygge sig til, hvis man har hænderne godt skruet på.
Det er vigtigt at lytte til sin mavefornemmelse, når man kigger på bolig, fremfor blot at stole blindt på ejendomsmægler. Hvad man skal have in mente er, at ejendomsmægler er sælgers repræsentant, hvorfor han vil tale boligen op til sælgers fordel. Det kan være en god idé at konsultere en som kan varetage sine egne interesser fremfor sælgers, hvilket for eksempel kan være en advokat fra Hviid Boligadvokater. På denne måde sikrer man sig selv de bedste muligheder i forbindelser med sit nye boligkøb – håndværkertilbud.

Prioriter tid til planlægning

Når man investerer i et håndværkerkøb, er det med formålet om at sætte det i stand – og heraf øge boligens værdi. Man bør ikke negligere planlægning, men i stedet sætte meget tid af til dette, da planlægningen skal danne grundlag for selve istandsættelsen. Det er en god idé at dele planlægningen op i to afsnit, det ene skal danne grundlag for det, man kan klare sig, hvoraf man skal have hjælp til det andet.
Ved flere håndværkertilbud er der et behov for at rive noget af boligen ned, for at bygge den op på ny. Det kan være svært at klare selv, hvorfor man her bør konsultere med nedrivningsfirma på Sjælland, Jylland eller hvor man bor. Er opgaverne mere simple, kan man selv stå for dem eventuelt i fællesskab med hjælp fra venner og familie.

Budget

I tråd med ovenstående planlægning, skal man planlægge sit budget for renoveringen – og løbende opdatere dette. Det er en god idé at afsætte ekstra penge til byggeprojektet end man reelt regner med at bruge. Det er det fordi, der kan forekomme uforudsete udgifter, hvorfor det er en god idé at have en ’buffer’.
Derudover bør man dele budgettet op i forskellige poster. Det kan enten deles op, så man har en post til arbejde man selv skal lave og en post til betaling af andres hjælp. Ellers kan budgettet deles nærmere op, eventuelt i forhold til hver rum i boligen: køkken, badeværelse, gang osv. Afslutningsvis bør der være en diverse post, som kan dække elementer der bruges til ethvert rum, for eksempel stiger – som netop er nødvendigt for at kunne male, og det er noget som bruges flere steder i boligen.

På lige fod med budgettet bør man også afsætte ekstra tid til istandsættelsen, lige som man afsætter ekstra penge. Dette bør man også gøre, da der kan komme uforudsete hændelser. Det kan være en given opgave tager længere tid – eller at man kommer ud for at skulle lave noget, som man i første omgang ikke havde planlagt. Hvis ikke man sætter ekstra tid af at løbe på, vil det resultere i, at man er nødt til at skynde sig med andre opgaver eller lige frem negligere andre opgaver. For bedst resultat bør man altså indtænke uforudsete hændelser i både tidsplanlægning og budgetplanlægning.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *