Det skal du tænke over, når du skal bygge en skillevæg

Det kan nogle gange blive nødvendigt med et ekstra værelse. Det kan være et ekstra børneværelse, gæsteværelse eller hjemmekontor etc. Du kan hvert fald stå i en situation, hvor du skal bygge en skillevæg i dit hjem. I den situation er der en del overvejelser du skal gøre dig. Blandt andet, hvordan det bedst giver mening at dele rummet. Begge rum bør have adgang til varme og naturligt lys. Så medmindre du også har planer om at få sat flere vinduer i eller få monteret en radiator mere, så er det bedst, hvis de to ting er ligeligt fordelt mellem de to rum.

Valg materialer til en skillevæg

Skillevægge kan bygges på mange forskellige måder. Professionelle har sikkert, hver deres mening til, hvordan det skal gøres. En skillevæg kan simpelthen bygges med MDF-plader og et sæt skydeskabsbeslag til 20 eller 30 kg. MDF-plader er i familie med spånpladen, men de er lettere og enkle at arbejde med. Derudover har de en flottere overflade, som giver et flot afsluttende resultat. Det er dog vigtigt at nævne at pladerne er modtagelige overfor vand, når de er ubehandlede. Derfor anbefales det ofte at lakere eller male overfladen. Bygger du en skillevæg, er det optimale dog at montere gipsplader omkring MDF-pladerne, så så bliver din skillevæg lydtæt.

Det åbner op for muligheder, når du laver en skillevæg i dit hus. For eksempel, hvis du bygger væggene lidt bredere, så kan du få plads til indbyggede reoler i dine vægge. Det tager selvfølgelig længere tid at bygge, til gengæld får du mere opbevaringsplads og et superflot resultat. En anden fordel ved indbyggede reoler, udover deres stilede look er, at de ikke fylder i rummet som normale reoler.

Der er en del at tage højde for, når du skal til at male din nye skillevæg. Hurtigtørrende maling er en fordel at male med, da det tørrer hurtigtere. Derfor skal du ikke vente så længe med at male anden gang og derved bliver du færdig med at male før. Medmindre du vælger at male væggen hvid, så skal du overveje, hvordan din valgte farve passer til dine møbler. Det kan se fantastisk ud, når et rum har 3 hvide vægge og 1 væg i en anden farve. Dog kan mørke farver får rummet til at se mindre ud og kan give en tung stemning. Der er selvfølgelig forskel på at male 4 vægge sorte og at male 1 væg sort. I øjeblikket er det meget populært med en grålig farve den ene væg ud af de 4, bare for at bryde det hvide, uden at skabe for stor kontrast.

Gør-det-selv eller hyr professionel?  

Der er mange gør-det-selv-manualer på nettet om, hvordan du selv kan bygge en skillevæg. Føles det som et uoverskueligt projekt, så er det altid en mulighed at hyre en professionel. Nogle mennesker er ikke være trygge ved at begynde et så stort projekt som at bygge en væg, for andre er det bare noget man lige gør. Du må gøre op med dig selv om, hvordan du foretrækker at bygge eller få bygget din skillevæg. Få tips og tricks til, når du foretager gør-det-selv arbejde i hjemmet, her.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *