Nyt gulv til dit køkken? – Overvej epoxy gulve

Skal du til at renovere dit køkken eller badeværelse? Så overvej at få lagt epoxy gulve. De kommer med et væld af farver, samt muligheder for forskellige overflader.

Fra erhverv til privaten

Til at starte med blev epoxy gulve udelukkende brugt erhvervsmæssigt. Gulvene er stadig utrolig populære til værksteder, produktioner og kontorer mm. Det er et gulv, som kan bruges over hele virksomheden.

Med epoxy gulve får du en ensartet overflade med lang holdbarhed og høj slidstyrke. Derudover er epoxy gulve også meget skridsikre, hvilket har resulteret i, at disse gulve er blevet et oplagt valg for virksomheder simpelthen på grund af den højere sikkerhed.

Derudover indeholder epoxy gulve ingen opløsningsmidler – det er derved ikke farligt at indånde. Epoxy gulve er fugefrie, hvilket gør rengøringen nemmere, da der ikke gemmer sig snavs i fugerne – siden de ikke er der. Selvom epoxy gulve er nemme at rengøre, så skal de også have den rette pleje. Derfor anbefales det, at du bruger de rette rengøringsmidler – ellers risikerer du, at gulvet tørrer fuldstændig ud. De rette rengøringsmidler renser gulvet, samt aflægger en plejende film henover.

Da epoxy gulve begyndte deres indtog i private hjem, startede de med at bliver lagt i garagen. Det var ideelt på grund af det slidstærke materiale. Nu anvendes epoxy gulve især også i køkkener, på badeværelser og bryggers, her er det kvaliteten som rengøringsvenlighed, som spiller med i valget.

Epoxy gulve til det private hjem

Mange af de fordele, som har gjort epoxy gulve populært i industrien er også, hvad har gjort dem populære i de private hjem. Du får en ensartet overflade, uden fuger – kan lette din rengøring en hel del. Samtidig er det også et utrolig holdbart og skridsikkert gulv, hvilket også er en kvalitet i det private hjem.

Derudover er det lidt rå industrielle look blevet moderne – det kaldes Newyorkerstil. Det kan laves både med epoxy gulve, samt betongulv. Det rå industrilook kan være fedt, dog skal man passe på med ikke at overdrive. For at tingene går op i en højere enhed, skal gulvet med det rå industrielle look blødes op med bl.a. vinduer og døre i træ, samt træmøbler. Derudover kan brugen af andre varme materialer gøre meget for at sikre, at det rå og til tider kolde look ikke tager overhånd.

Et epoxy gulv kan sagtens lægges i stuen, et soveværelse eller kontoret. Dog er det mest brugt på badeværelser, bryggers og i køkkenet. Her fungerer gulvet som et alternativ til fliser og klinker.
Epoxy gulve kommer med et væld af muligheder for design. Der findes utrolig mange farver til epoxy gulve. Kan du huske den sæson af Nybyggerne, hvor der blev lagt et gult epoxy gulv i køkkenet? Derudover kan der også arbejdes med forskellige overflader – for eksempel kan der bruges flakes til at give gulvet et meleret udtryk.
Der er mange muligheder, når du skal have lagt nyt gulv. Skal du gå efter det mere klassiske, så som trægulv, klinker og gulvtæppe? Eller skal du vælge det nyere og mere moderne, som et epoxy gulv? Læs mere om fordelene ved epoxy gulve her.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *