Sådan finder du den rigtige rundsav til din virksomhed

Der findes ikke noget værksted eller håndværkervirksomhed med respekt for sig selv, der i dag ikke har en rundsav som en del af det faste inventar og det er der mange gode grunde til. Den elektriske sav er særdeles alsidig og kan skære gennem mange forskellige former for materialer af enhver størrelse, men mest populært er det at anvende en rundsav til bearbejdning af større stykker træ. Rundsave adskilles i rundsave egnet til massivt træ og til pladematerialer. Så hvorfor er den elektriske sav blevet så populær og nærmest en nødvendighed?

Først og fremmest er den yderst tidsbesparende og gør arbejdet på værkstedet mere effektiv, men ydermere er er det muligt at udføre et mere præcist stykke arbejde og at bearbejde større arealer af træ, da rundsaven kan skære meget dybt. Du kan eksempelvis arbejde sikkert med lange bjælker eller bordplader.

Hvad har jeg brug for?

Der findes en lang række forskellige former for rundsave på markedet, og for at finde den rigtige til netop dig, er det vigtigt at du er klar over dine behov samt hvilken form for brug, som din kommende rundsav skal udsættes for. En rundsav er ikke bare en rundsav, forskellige størrelser og forskelligt teknisk udstyr egner sig til forskellige ting. Saver du ofte mindre stykker af eksempelvis træ, kan den mindre rundsav kaldet en bordsav være en god og særdeles pladsbesparende løsning. Som navnet på denne type af elektronisk sav antyder, står den på bordet frem for på et stativ på gulvet. Samtidigt er den skarp til at lave præcise, fine snit i dit materiale og kommer ligeledes i en portabel løsning, der er velegnet hvis du foretaget meget arbejde ude af huset.

Hvis du derimod laver meget varierende arbejde med træ eller pladematerialer, er det eksempelvis en rigtig god idé at investere i en rundsav med en NC-styring, der løbende lader dig indstille forskellige snitbredder, -vinkler og højder, og samtidigt kan forudbestemte indstillinger gemmes så de er hurtige at hive frem igen. Det sparer tid på værkstedet og du er garanteret et ensformigt resultat hver gang.

Køb din rundsav i udlandet og spar penge

Det er ingen hemmelighed, at sikkerheden altid bør være i højsædet, når man arbejder med håndværk og særligt elektronisk udstyr med høj risiko involveret. Vær derfor altid opmærksom på, at din rundsav overholder de gældende regler og regulatoren, lige som du bør holde dig opdateret på, om alt sikkerhedsudstyr på rundsaven fungerer optimalt. Det gælder blandt andet over- og underdækning samt borddækning der sikrer, at rundsaven ikke skrider ved brug og potentielt kommer ud af kontrol.

Du kan med fordel købe din næste rundsav på det hollandske marked, hvor sikkerhedsstandarderne er det samme som i Danmark men du får langt mere rundsav for pengene. Du finder de samme populære mærker, som er anerkendte og elskede for deres gode håndværk herhjemme. Sortimentet tæller blandt andet Makita, altså mærker der også nyder stor popularitet herhjemme. Her finder du ligeledes en lang række fuldt autoriseret tilbehør så som skinner i forskellige længder og bredder, nye klinger og forskellige former for stativer, som lader dig save i længere objekter med stor stabilitet. Alle former for tilbehør er kompatible med de solgte mærker og overholder ligeledes de gældende standarder. Det er både muligt at købe en kvalitetsrundsav til dig som privatperson eller til din virksomhed. Vær opmærksom på, at uanset i hvilket land du køber din næste rundsav, så skal den altid være monteret og installeret efter fabrikantens strengeste instruktioner.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *