1 måned siden |  0 comments  |  Inde i hjemmet

Når alderen går op af, bliver der naturligt nogle ting som man skal tage ekstra hensyn til. Man er måske ikke længere så let på tå som da man var 20 år gammel, og man kan mærke at ens krop fungerer på lidt en anden måde. Det tager længere tid at gøre det, man altid har gjort, og man føler sig måske mere usikker på benene eller svedig i løbet af natten.

Disse ting behøves dog ikke at være mere besværlige end de er, når man har garderet sig med de rigtige hjælpemidler. Ved at vælge sikre og holdbare løsninger, bliver disse naturlige konsekvenser af at have levet et langt liv lettere at have med at gøre.

Her guides du til 3 måder hvorpå du kan gøre senior-livet meget lettere.

Vælg en topmadras i kapok


Hvis du ligesom mange andre seniorer har lagt mærke til at du sveder mere om natten, kan en top- eller rullemadras lavet i materialet kapok være løsningen. Kapok er et yderst svedabsorberende naturmateriale, som vil gøre at din madras stadig føles tør, også selvom du sveder meget.

Kapok er som nævnt ovenfor et naturmateriale. Kapok høstes fra kapoktræet af lokalbefolkningen, som høster frøkapslerne fra træet uden det tager skade. Dette gør kapok til et meget bæredygtigt og miljøbevidst materiale.

Du kan finde top- og rullemadrasser lavet i kapok på siden her.

Find rollatoren der passer til dig


Som man kommer op i årene, kan man få problemer med benene, og så kan det være en rigtig god idé at anskaffe sig en rollator. Den er en god hjælp i hverdagen, både til dem der er gangbesværede og til dem, der føler sig svimle i løbet af dagen. En rollator kan man støtte sig til og holde fast i som man går, så man føler sig mere sikker på benene.

Der findes et hav af forskellige rollatorer, så det kan godt være svært at vælge den der passer bedst til sine behov. Overvej med hvilket formål du anskaffer dig en rollator for, og hvordan du regner med at skulle bruge den – så er du godt på vej.

Se mere om hvordan du vælger den rette rollator her.

Opdag den transportable kørestolsrampe


Hvis du er kørestolsbruger, er det i forvejen svært nok at komme rundt. Det er en helt anden sag, når der er trapper involveret – så er det nærmest umuligt flere steder, fordi der ikke er installeret en kørestolsrampe. Selv hvis der kun er et enkelt trappetrin, bliver det meget hurtigt besværligt.

I sådanne situationer er den letteste og mest ligetil løsning ofte at medbringe sin egen rampe. Det kan umiddelbart lyde meget besværligt i nogles ører – men det er det ikke! I dag fås der så mange forskellige kørestolsramper på markedet, at det absolut ikke er noget problem. Ramperne laves af forskellige letvægts-materialer, og kan nemt klappes sammen så de ikke fylder meget i transport. En transportabel kørestolsrampe gør kørestolsbrugeres liv så meget nemmere!

Her kan du læse mere om kørestolsramper.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Gør boligen sommerklar

Vi går ind i den første sommermåned om under en uge. Det betyder selvfølgelig, at du skal se at få styr på boligen. Sommeren byder nemlig på ekstra mange aftenener med venner og familie. Og allerhelst ude på terrassen, hvis vejret altså tillader det....

Guide: Sådan får du en perfekt boligjagt

Er du på vej til at finde din næste bolig? Det er fantastisk at tage på boligjagt og finde din drømmebolig, men for mange ender boligjagten desværre med at blive længere og måske også lidt hårdere end forventet, da der er mange ting at tage stilling...

Køb maling hos en farvehandel og få den rette vejledning

Skal du i gang med et større malerprojekt, så kræver det ofte, at du også skal have lavet forskelligt murerarbejde og tømrerarbejde. Det kan være, at de indvendige vægge i lejligheden eller hele boligforeningen trænger til en kærlig malerhånd. Det ka...