Valg af byggefirma, når drømmen er et nyt hus eller sommerhus

I har truffet beslutningen. I vil bygge et nyt hus. I vil have mest mulig indflydelse på, hvordan jeres drømmehus skal se ud, og det skal naturligvis passe til den økonomiske ramme, som I har at gøre med. De seneste statistikker siger, at det er der mange andre end jer, der gerne vil bygge nyt hus. Mange familier – især unge børnefamilier – vælger at bygge nye huse, frem for at købe allerede eksisterende huse, som måske skal renoveres i større eller mindre omfang, eller hvor der måske skal gås på kompromis med indretning, antal værelser, materialer eller andre forhold. For mange kan det også være et uoverskueligt projekt, at købe et håndværkertilbud eller et gammelt hus, som først skal renoveres og sættes i stand. Dette er nogle af de begrundelser, der høres for, at mange vælger at starte deres eget byggeri fra bunden af.

Tag på rundtur og saml inspiration til husbyggeriet

Når I har valgt at bygge eget hus, så er det første step naturligvis at finde den helt rigtige grund, som både passer i størrelsen til det hus, I drømmer om, og har en beliggenhed, som passer til jeres behov og ønsker. Denne proces gælder selvfølgelig også for jer, der har valgt at bygge sommerhus, og det gør resten af processen også. Men inden I når til at vælge og købe grunden, så kan det være en god ide, at I tager ud og ser på så mange forskellige huse, som I har overskud til. Det kan giver jer en ide om, hvordan jeres hus skal se ud, hvor mange rum der skal være, hvor store rummene skal være, og hvilke materialer I hver især drømmer om at få huset bygget i. På jeres rundtur kan I benytte lejligheden til at få afstemt jeres forventninger med hinanden, så I er sikre på, at det er det samme, I går efter.

Det afgørende valg

Når huset eller sommerhuset skal opføres, er der principilt to retninger, I kan vælge. I kan vælge et typehus, hvor I får mulighed for at tage udgangspunkt i plantegninger, materialer og byggeteknikker, som allerede er besluttet og afprøvet. Disse tilpasses så så vidt muligt til jeres ønsker, behov og økonomiske ramme. Men I kan også vælge at tage udgangspunkt i en arkitekt og i samarbejde med denne og en byggerådgiver, få tegnet jeres helt eget hus/sommerhus fra bunden.

Der er fordele og ulemper ved begge muligheder. Og det er vigtigt, at I gør jer de rigtige overvejelser, når I skal tage beslutningen. Arkitektmuligheden kan indebære en del ubekendte faktorer især på den økonomiske side. At vælge typehuset er ingen hindring for at huset får jeres eget udtryk. I får stadig indflydelse og mulighed for at lave en lang række tilpasninger. Der findes dog også en kombination, og virksomheder som for eksempel Skanlux Byggefirma kombinerer begge muligheder. Uanset hvilken vej I vælger, så er det godt at starte ud med at blive afklaret omkring husets størrelse, grundplan, antal etager, fladt eller rejst tag, garage, mursten, vinduer, gulve, køkken, og loftshøjde.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *